miercuri, 11 noiembrie 2009

Gabriela Lacramioara Tudor

I se spune Gabita…nu, nimeni nu-i spune Lacramioara. O durea piciorul drept. In iulie a venit aici, la spitalul Budimex si durerea ei a primit un nume, unul extrem de urat – sarcom Ewing.

Ma priveste de pe patul de spital cu ochi moi si umezi ca de ied. Are 8 ani, ar fi trebuit sa fie la scoala, si-ar fi dorit sa fie la scoala. A durut-o piciorul, din ce in ce mai tare pana cand a cazut jos de durere. Atunci au fugit cu ea la spital.

Gabita te priveste direct in ochi cu inocenta si speranta, speranta ca cineva va veni sa-i spuna ca nu va mai trebui sa stea in spital. Timp de o luna si jumatate a stat mama cu ea in spital, dar cei trei frati ramasi acasa, in comuna Feldioara, de langa Brasov nu s-au descurcat fara ea. Tata si-a luat concediu si sta acum cu ea, sa-i lase mamei ragaz sa linisteasca pe cei de-acasa. Izabela, sora ei de 11 ani a-ncercat sa tina locul mamei, sa spele, sa faca mancare, curat. Spaima ca mama si Gabita nu se mai intorc a fost prea grea pentru Izabela. Atat de grea incat a trebuit tratata pentru depresie in spitalul din Brasov.

Acum Gabita a terminat o serie de chimioterapie. Tata spera ca in 2-3 zile sa le dea voie dl. doctor sa plece acasa pentru cateva zile. Fetita se va intoarce cu mama pentru ca tratamentul citostatic trebuie continuat cateva luni.

Situatia familiei Todor: tata e singurul salariat, lucreaza la serviciul de salubrizare al primariei Feldioara, are 700 Roni/luna, mama este casnica; copiii: Ioan - 12 ani, Izabela – 11 ani, Gabriela Lacramioara – 8 ani, Georgiana – 4 ani.

Adresa: Comuna Feldioara, Colonia Reconstructia nr.4, judetul Brasov

Au nevoie de ajutor, nu au un cont bancar dar poate, oameni buni din Brasov le vor intinde o mana, acum cand un necaz mai mare decat saracia a venit peste ei. Gabita si mama vor putea primi si sprijinul dumneavoastra direct la reintorcerea pentru tratament in Budimex

Prezentare realizata de Flori H., voluntara, Asociatia P.A.V.E.L.

Niciun comentariu: