luni, 23 noiembrie 2009

Cursa cu obstacole

Citind povestea lui Valentin, mi l-am imaginat ca participand la o cursa: ieri pe un pat de spital in Iasi, maine la Bucuresti, poimaine la Constanta pe urma din nou la Bucuresti...cam asa este traseul acestui baietel daca fiecare internare s-ar reduce doar la o singura zi...din pacate, perioadele sunt mai lungi...in prezent este acasa, urmand ca saptamana viitoare sa revina la Budimex, dupa cum am aflat de pe blogul Apeluri umanitare:

S-a nascut de Craciun ! Pe 25 Decembrie 1998 . In 2005 este diagnosticat cu nefroblastom – cancer la rinichi. Acum patru ani a inceput familia Gaju lupta cu boala lui Valentin Cristian. In 2005 face prima interventie chirurgicala la Iasi si un an de zile chimioterapie. La sfarsitul anului 2006 este depistata o alta formatiune tumorala la rinichi, urmeaza alte 12 luni de chimioterapie si o a doua operatie la Iasi. Pe 15 Septembrie 2009 o alta interventie chirurgicala de 5 ore de data aceasta la spitalul Budimex in Bucuresti.

Acum (18 noiembrie) este internat pentru radioterapie la Spitalul Judetean Constanta. Organismul lui Valentin face din ce in ce mai greu fata tratamentelor dure si este in, ceea ce medicii numesc aplazie medulara, adica celulele albe si rosii din sange au scazut la valori extrem de mici, o stare cu riscuri enorme pentru copil.

Valentin a primit concentratul trombocitar, analizele de sange au revenit in limite apropiate de normal, ceea ce a permis externarea copilului. Mama ne-a spus ca saptamana viitoare va trebui sa revina cu Valentin la spitalul Budimex din Bucuresti pentru chimioterapie.

Va rugam sa preluati acest apel si sa intindeti o mana de ajutor familiei asa de greu incercata – tatal a plecat in septembrie la munci agricole in Spania sa obtina un ban, mama este mereu in spitale cu Valentin, iar acasa a lasat o micuta de aproape 2 ani in grija rudelor.

Telefon Gaju Elena: 0720 75 99 45

Cont bancar Gaju Elena: RO 08 RNCB 029 605 365 354 0001

Adresa de domiciliu: Str.Traian, nr.55, sat.Poarta-Alba, Jud.Constanta


Niciun comentariu: