vineri, 11 septembrie 2009

La granita dintre doua stari

Up date 26 ianuarie Dumnezeu sa o odihneasca! COSMINA ANDREEA
01.07.1994-26.01.2010

Marti, cand am fost la spital, am stat mai mult de vorba cu ea si mama ei.

COSMINA are grupa de sange B3 cu RH NEGATIV…

Diagnostic: Leucemie acuta mieloblastica...are nevoie de transplant de maduva...saptamana asta a inceput o noua serie de citostatice (putem sa ne rugam sa treaca mai usor peste ea).

M-a impresionat foarte mult un alt aspect: boala Cosminei a debutat in perioada de 3 saptamani in care mama ei a fost nevoita sa plece de acasa pentru a-si castiga existenta (la fel ca mii de parinti care au fost nevoiti sa faca acest pas)…se intampla in perioada aprilie -mai 2009...pentru Cosmina a fost un stress prea mare...era in clasa a-8-a la Liceul Grigore Tocilescu din Mizil...acum este admisa in clasa a-9-a la clasa de mate-info la acelasi liceu....pentru o perioada, locul ei in banca va ramane neocupat...din luna mai, ea sta numai in spital la Budimex.

Fosta ei diriginta, d-na Iacob Luminita (despre care Cosmina vorbeste cu mare dragoste), imediat ce a aflat de boala Cosminei s-a ocupat de strangerea de fonduri pentru transplant, reusind sa stranga o mica parte din suma totala necesara.

Cosmina este la etajul 5 (oncologie pediatrica Budimex)... daca ajunge cineva pe langa spital zilele acestea, ar avea nevoie de:

-coli de hartie de pus in geam (in timpul tratamentului cu citostatice sta la o camera izolata care este in dreptul toaletei…toata lume care trece pe acolo se uita la ea…cam neplacut cand esti agatat la tot felul de tuburi);
-hartie igienica;
- spirt;
- grisine fara sare;
- prosoape de hartie (role din care folosim la bucatarie)

Mama ei, in perioada cat Cosmina sta la acest tratament (se pare ca pana marti) nu poate sa plece prea mult de langa ea(mai ales afara…sa nu se intoarca cu microbi).

O puteti suna la nr. de telefon: 0723.914.273

Astazi, Cosmina este si pe blogul Isabelei: http://isabellelorelai.wordpress.com/2009/09/11/stelutele-de-mare-cosmina-un-desen-o-lacrima-si-cateva-celule-stem/#comments

2 comentarii:

DiliMache spunea...

In poza aceea de grup de cand ai fost de ziua ta la spital Cosmina mi-a atras atentia prin frumusetea ei si.. prin privire.
Doamne, cat suntem de aproape de acesti oameni frumosi si cat de greu ne e sa intindem o mana timida catre ei... Multi dintre noi ne ferim de ei, fiindca ori nu stim ce sa le spunem, ori nu vrem sa ne intristam, ori ni se pare ca nu avem cu ce ajuta. Rusine mie ca fac aici teorie cand practica nu am facut deloc. Un gand bun insa si o rugaciune din suflet le trimit tuturor acestor fiinte minunate pentru care spitalul e a doua casa... Doamne-ajuta.

adriana spunea...

stii ca eu sunt adepta rugaciunii...asa ca va fi binevenita si rugaciunea ta...si un banner pentru fata asta draguta, te rog...multumesc